Gezond leven begint bij een gezonde voeding

Gezond eten: het klinkt zo makkelijk, maar waarom blijft het dan keer op keer weer een uitdaging? Hoewel een gezond leven veelal begint bij een gezonde voeding, is het niet voor iedereen even makkelijk om zichzelf aan deze voornemens te houden. Maar waarom? Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Het is alleen een kwestie van een goede voorbereiding. Wil jij weten hoe je naast je drukke baan ook nog tijd overhoudt om jezelf op een gezond eetpatroon te richten? Wij geven je voedingsadvies en tips! 

Vermijd last-minute keuzestress

Wanneer je na een lange werkdag nog langs de winkel moet voor een lekker avondmaal, is de kans groot dat je kiest voor iets makkelijks. Je hebt hoogstwaarschijnlijk niet zoveel zin meer om oeverloos in de keuken te staan en gooit voor het gemak maar weer eens een kant en klaarmaaltijd in het winkelmandje. Ook de diepvriespizza blijft een favoriet wanneer het gaat om last-minute keuzestress. Maar wat heeft dit precies te maken met een gezonde voeding? Alles! Wanneer je gezonder wilt eten, is het verstandig om deze snelle keuzes op het gebied van eten te vermijden. Maak voor jezelf een weekplanning en koop in één keer alle boodschappen of verspreid het over een paar dagen. Zo heb je altijd je eten in huis en hoef je na een lange werkdag niet meer langs de winkel. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om je aan je goede voornemen te houden. Let’s get healthy!

Zorg voor het juiste materiaal

Dan komen we bij punt twee: het koken. Na een lange werkdag kies je niet voor niets snel voor iets makkelijks. Je hebt simpelweg gewoon geen zin om nog eindeloos in de keuken te staan. Logisch! Toch is dit tegenwoordig geen enkel excuus om niet gezond te kunnen eten. Het internet staat vol met recepten die in een mum van tijd klaar kunnen zijn. Zelfs wanneer je niet gezegend bent met de kookskills van de heer den Blijker, kan ook jij binnen no-time de lekkerste en gezondste maaltijden op tafel hebben staan. Ben je niet zo’n kookheld, maar wil je wel gezond en lekker eten? Ga eens stap voor stap je kookgerei bij langs en vervang de dingen die ook echt aan vervanging toe zijn. Kookgerei bestellen waar jij blij van wordt, dat is het geheim. Of je nu gaat voor een pan in een vrolijke kleur of een mixer die als ware eye-catcher de keuken siert. Wanneer je plezier krijgt in het koken, komen die skills vanzelf!

Groente, groente en nog eens groente

Heb je een makkelijk recept gevonden om je kookskills eens mee uit te proberen? Maar ontbreken de nodige groenten in dit recept? Probeer de maaltijd dan eens uit te breiden met verschillende groenten naar keuze. Varieer er maar op los. Zorg er in ieder geval voor dat je per persoon aan ongeveer 250 gram groenten komt. Het toevoegen van groenten is een makkelijke manier om toch gezonder te eten. Voeg eens wat extra champignons toe aan de pastasaus of snipper een extra uitje door de curry. Vind je het lastig om meer groenten toe te voegen aan een recept? Maar wil je wel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid komen? Serveer dan eens een huisgemaakte tomatensoep of lekkere salade naast het hoofdgerecht. 

Bron: https://healthyfoodmoments.nl/ 

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven