Afvallen en de psychologie erachter

Afvallen kan je doen om veel verschillende soorten redenen, het kan zijn dat je vanwege gezondheidsproblemen moet afvallen, vanwege een sport die je graag wil beoefenen of omdat je graag in de perfecte bruidsjurk wil passen voor je bruiloft maar afvallen kan ook werken voor je gemoedstoestand zijn. Afvallen en de psychologie erachter kan je op twee manieren opvatten de eerste is het bewust zijn van je afval traject en de tweede is de psychologische redenen dat je graag wat kilo’s kwijt zou willen raken.

Minder kilo’s door de juiste mindset

De mensen die geprobeerd hebben af te vallen weten vast hoe moeilijk het is, je moet je er echt volledig op richten en je ertoe zetten. Zodra je besluit af te willen vallen zal je nee moeten zeggen tegen bepaalde voeding die je voor je strijd tegen de kilo’s nog heerlijk van at. Ook zal je jezelf wellicht moeten dwingen om naar de sportschool te gaan want voor veel mensen is de drempel om fanatiek te gaan sporten toch vrij hoog.

De belangrijkste tip is het onthouden van je einddoel, waar doe jij het voor? Wat wil je bereiken? En ook niet geheel onbelangrijk is je vooruitgang bij houden. Wanneer jij je volledig toewijdt aan het afvallen en dus ook gezonder eten en meer bewegen zal je merken dat je echt wel af gaat vallen. Het is van belang dat je je aan je eet en beweegschema houdt.

Gratis dieetadvies

In de zorgverzekering heb je recht op 3 uur dieetadvies. Dit advies wordt door een diëtist verzorgd en is de stok achter de deur om te kunnen afvallen. Met goede tips en de juiste mindset heb je meer kans dat het afvallen je gaat lukken.

Afvallen voor je gemoedstoestand

Niet alleen fysiek kan afvallen verbetering brengen maar ook geestelijk kan het veel invloed hebben. Sommige mensen kunnen erg onzeker worden van wat overtollig gewicht en daardoor kunnen ze dus niet goed in hun vel zitten. Ook zal je merken dat je geestelijke gezondheid bevorderd zodra je fysieke toestand bevordert je gaat weer prettig leven in je eigen vel.

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven