Een sixpack niet zonder aandacht voor voeding

Veel mensen zouden graag een sixpack willen, het probleem is alleen dat buik vet weg krijgen lang niet zo makkelijk is als je zou willen. Het krijgen van een sixpack vergt veel inzet en doorzettingsvermogen. Maar niet alleen is beweging nodig ook een mooie strakke buik te krijgen ook je voeding is erg belangrijk want zodra je veel ongezonde voeding blijft eten zal je buikvet niet verdwijnen hoe hard je ook sport.

Welke voeding kan je beter vermijden?

Er zijn veel manieren om te diëten welke manier het beste bij jou past is natuurlijk aan jou. Het belangrijkste voor ieder dieet is dat je je eraan houdt. Ga niet stiekem snoepen en ongezonde tussendoortjes eten, ook niet als je dan een extra rondje gaat hardlopen want als je eenmaal begint met het snoepen tussendoor zal je snel de draad kwijtraken en verval je in een oud patroon. Ook tussendoortjes zijn beter om te laten staan, wanneer je echt niet zonder kan zijn er gelukkig veel gezondere alternatieven.

Bewegingen om sneller af te vallen.

Wanneer je begint met het sporten voor een sixpack is het niet alleen zo dat je je buikspieren hoeft te trainen. Zorg voor afwisseling in je sport, als je iedere dag enkel je buikspieren gaat doen zal je hier snel last van krijgen en je hebt ook cardio nodig om gezonder te worden en sneller af te vallen. Bij cardio kan je denken aan hardlopen buiten of op de loopband, roeien of fietsen. Daarnaast kan je dan je vaste buikspier routine doen met af en toe wel een dagje rust voor deze spiergroep zodat je jezelf niet overbelast wissel dus voldoende af zodat je geen spieren kapot maakt.

Wat is dan precies gezond eten.

Iedereen heeft wel een idee van gezond eten, het belangrijkste is dat jouw lichaam alle voedingsstoffen krijg die het nodig is. Vooral wanneer je veel sport is het van belang om voldoende binnen te krijgen. Het laten staan van suikers, vette snacks en andere dikmakers is al een stap de goede richting op. Ook het drinken van water in plaats van limonade, fris of vruchtensap is een grote stap de goede richting op.

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven