De meest dik makende tussendoortjes

Tussendoortjes eet bijna iedereen wel maar welke tussendoortjes jij eet zijn wel belangrijk voor jou gewicht, zo zijn er veel tussendoortjes waarvan je niet zou verwachten dat ze vol zaten met vetten en/of suikers. Een aantal van deze tussendoortjes zijn natuurlijk in bepaalde mate gezond voor je maar hieronder meer daarover.

Nootjes

Je zou niet per direct zeggen dat nootjes dik makende tussendoortjes zijn maar ondanks dat de vetten die erin zitten vallen onder de categorie gezonde vetten zijn ze alsnog dik makend. Een handje nootjes kan bijdragen aan een goede gebalanceerde voeding maar eet ze dus zeker met mate!

Chips

Als dik makend tussendoortje kan de oerdegelijke chips niet achterblijven. De meeste mensen zijn hiervan natuurlijk op de hoogte want chips is nou eenmaal niet erg gezond voor een mens maar dankzij de vetten en hoeveelheid zout is het echt af te raden chips te eten wanneer je graag af wil vallen.

Fruit

Absoluut geen slecht tussendoortje maar ook bij fruit geldt weer dat het van belang is dat je dit met mate eet. Eén stuk fruit kan al veel suiker bevatten, de vruchten die het meeste suikers bevatten zijn ananas, banaan, kaki, mango en witte druiven. Wanneer je toch graag veel fruit eet zijn passievruchten, watermeloen en pruimen een beter alternatief vanwege een lager gehalte aan suikers.

Vleeswaren

Hetzelfde verhaal als bij eigenlijk alle tussendoortjes is dat ook bij vlees het geval, eet het met mate en het kan bijdragen aan een gezonde voeding maar te veel is niet goed voor je. Bij vlees en dan voornamelijk verwerkt vlees is het vetpercentage hoger denk hierbij aan salami. Natuurlijk zijn er ook stukken vlees die niet veel aanzetten bijvoorbeeld magere runderlapjes.

IJsjes

Heerlijk op een warme zomerdag genieten van softijs of roomijs uit een bekertje. Niet doen dus! Deze producten zijn absoluut dikmakers, probeer eens opzoek te gaan naar waterijsjes die je misschien wel net zo lekker vindt die gemaakt zijn met minder suiker. Nog een betere tip is het zelf maken van waterijsjes met vers fruit, gebruik dan niet te veel fruit want ook daarin zitten suikers.

Wist je dat water drinken vele voordelen heeft? Lees over water drinken

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven