Krachttraining/fitness en afvallen buik

Bij veel mensen met overgewicht zijn het vooral een aantal lichaamsdelen waar ze zich het meest aan storen. Hiervan is een dikke buik een koploper bij zowel vrouwen en mannen. Dit is ook niet vreemd, daar de buik een plek is waar het lichaam snel vet opslaat. Het is dan ook een plek waarbij het lastig is om juist vet kwijt te raken. Maar lastig betekend zeker niet onmogelijk, met de juiste houding en een doorzettingsvermogen is het voor bijna iedereen mogelijk om een strakke buik te “krijgen”.

Krachttraining en fitness zijn ideale hulpmiddelen

Wil je meer het (ongezonde) vet bij je buik kwijtraken? Dan zijn krachttraining en fitnes ideale hulpmiddelen om dit voor elkaar te krijgen. Door je spieren te trainen zal je meer energie nodig hebben, daarnaast verbruiken spieren op zichzelf ook energie. Dubbel op profijt zal je dan ook hebben als je regelmatig aan krachttraining en of fitness doet. Hierbij is het goed om te beseffen dat je er niet voor kunt zorgen dat je plaatselijk vet kwijtraakt. Het vet zal rond je lichaam geleidelijk verdwijnen. Waarbij je met het trainen en het best kunt focussen op de grote spiergroepen. Daar grote spieren meer energie verbruiken, zal je met het trainen ervan meer en sneller resultaat boeken.

Compound oefeningen om vet te verbranden

Met compound oefeningen zal je meerdere spieren tegelijk trainen, waaronder een aantal grote spieren. Deze oefeningen zijn dan ook ideaal om vlot vet te verbranden. Hieronder een aantal bekende compound oefeningen:

  • Opdrukken
  • Squats
  • Optrekken
  • Deadliften
  • Schoulder press

Van deze oefeningen zijn opdrukken en squats de bekendste oefeningen die ook gemakkelijk thuis te doen zijn. Om deze reden zijn ze dan ook ideaal als je geen zin hebt om naar een sportschool te gaan.

Met trainen alleen geen strakke buik

Je kunt zo veel trainen als je wilt, maar als je daarbij ook steeds meer (ongezond) gaat eten, zul je geen strakke buik krijgen. Een goed en gezond voedingspatroon is namelijk minstens zo belangrijk om resultaten te boeken. Op de website afvallen buik kun je precies lezen hoe dit in elkaar zit. Welke voedingsstoffen je beter kunt laten liggen en welke juist goed zijn. Tevens kun je er meer lezen buikvet in het algemeen.

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven