Minder calorieën eten voor een strakke buik

Afvallen is eigenlijk het minder calorieën tot je nemen dan je daadwerkelijk verbruikt. Ligt het verbruik hoger dan de toename zal je lichaam zijn eigen reserve gaan verbranden. Gemiddeld gezien verbrand een man ongeveer 2500 kcal en een volwassen vrouw 2000 kcal per dag maar dit is wel afhankelijk van je levensstijl want hoe actiever deze is hoe meer je ook verbrand.

Minder kcal door goede voeding

Overal staat tegenwoordig wel op hoeveel kcal erin en product zitten, het is belangrijk dat je in de gaten houdt hoeveel je tot je neemt zodat je weet dat je aan je limiet zit van die dag. Een strakkere buik krijg je dus ook niet vanzelf. Het allerbelangrijkste is dat je naast het minder tot je nemen van de calorieën ook zorgt dat je deze verbrand door te sporten of te bewegen.

Nog 14 manieren om minder calorieën te eten p drogespieren.nl

Leuke verassing

Wanneer je besluit je volledig in te zetten om je buik vet weg te krijgen dan kan je naast het sporten ook intensief buikspieroefeningen gaan doen. Dit is misschien in het begin niet belonend maar het is wel erg leuk voor wanneer je buik vet begint te verdwijnen omdat je dan al getrainde buikspieren hebt die je alleen in het begin gewoon niet zag. Het is dus een leuke verassing.

35 eenvoudige manieren om minder calorieën te eten op optimalegezondheid.com

Bewegen om calorieën te verbranden

Hoe actiever je bent hoe meer je verbrand zo simpel werkt het. Ga je iedere dag een stevige wandeling maken als je 70 kilo weegt verbrand je ongeveer 243 kcal per uur en dat is dus al behoorlijk wat. In dit geval hebben we het over een normale wandel snelheid. Zodra je sneller gaat wandelen zal dit oplopen en verbrand je dus nog meer.  Hardlopen is nog effectiever, hiermee kan je dan gemiddeld 750 kcal verbranden per uur!

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven