Meer vezels eten voor een strakke buik

Een strakke buik krijgen met vezels is mogelijk doordat vezels ervoor zorgen dat je lang een verzadigd gevoel hebt, dit komt doordat ze in vergelijking met andere voeding er langer over doen om door ons spijsverteringsstelsel te gaan. Hierdoor zul je minder trek hebben in tussendoortjes, waardoor je dus minder kans hebt om dikmakers te eten. Hiernaast heeft je darmstelsel profijt van vezels die in voeding zitten. Volgens de maag lever darm stichting is de aanbevolen hoeveelheid vezels per dag zelfs 30 gram voor een volwassen vouw en 40 gram voor een volwassen man.

In welke voeding zitten veel vezels

Het is dus belangrijk om voldoende vezels binnen te krijgen doormiddel van voeding. Maar niet alle voeding zitten vezels. Het is dan ook handig om te weten welke voeding je het best tot je kunt nemen om aan je dagelijkse hoeveelheid te komen. Op de website van het voedingscentrum is te lezen dat vezels vooral in de volgende voedingsmiddelen zitten:

  • Groente & Fruit
  • Peulvruchten
  • Noten
  • Volkorenproducten

Waar zitten de meeste vezels in

Nu je weet in welke soorten voedingsmiddelen vezels zitten, is het al makkelijk mogelijk om voldoende binnen te krijgen. Nog makkelijk is het om te weten hoe je het makkelijkst zo veel mogelijk vezels binnenkrijgt met voeding. Hierom dan ook een aantal toppers als het over het aantal vezels gaat dat je binnenkrijgt met het eten ervan.

Volkoren knäckebröd

Er zijn voedingsmiddelen welke meer vezels bezitten per 100 gram, deze zijn echter vaak moeilijk te eten of enkel geschikt om in zeer kleine hoeveelheden te eten, zoals verschillende kruiden. Waardoor het alsnog moeilijk wordt om aan een flinke hoeveelheid vezels te komen. Dit is echter niet het geval bij knäckebröd, wat je makkelijk kunt eten en in korte tijd aan je vezels zit. Per 100 gram zitten er ongeveer 20 gram voedingsvezels in.

Peren

Peren eten makkelijk weg en zitten vol goede voedingsstoffen. Het mooie is dat er ook redelijk wat vezels in zitten. Namelijk ongeveer 3 gram per 100 gram peer. Met het eten van een redelijke grote peer, zal je al snel aan meer dan 5 gram voedingsvezels zitten.

Appels

Ook appels doen het goed als je naar de hoeveelheden kijkt. Een redelijke appel zal meer dan 4 gram bevatten.

Lees ook eens:

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven