Vind de juiste uitrusting voor jouw snowboard vakantie

Ben jij van plan om deze winter te gaan snowboarden? Dan is het belangrijk dat je de juiste uitrusting hebt. Daarbij horen natuurlijk een paar goede snowboardschoenen en een snowboard helm. In dit artikel benoemen we alle dingen waar jij op moet letten tijdens de aanschaf van deze spullen.

De juiste maat snowboardschoenen

Het is belangrijk dat je jouw snowboard schoenen in de juiste maat aanschaft. Om dit uit te testen kun je het beste eerst rechtop staan in je snowboard schoenen. Als het goed is zouden je tenen nu de voorkant van de schoen aan moeten raken. Als dit niet het geval is, zijn de schoenen waarschijnlijk te groot. Bij snowboarden is het belangrijk dat je hiel goed gefixeerd in de schoen zit. Dit wordt ook wel hielfixatie genoemd. Zonder hielfixatie heb je weinig controle over je snowboard.

Speed lacing vs veters

Naast schoenen met veters heb je ook schoenen met een speed lacing systeem. Dot werkt een beetje anders dan veters, omdat je het strakker moet draaien. Het is als het ware een ijzerdraadje die door de schoen loopt. Dit systeem werkt net zo goed als veters, omdat je de schoen hier goed strak mee kunt draaien. Als het ijzerdraadje stuk is kun je hem gewoon vervangen, net als bij veters.

Hoge of lage schoen

De beste hoogte van je snowboardschoen is afhankelijk van jouw persoonlijke snowboard stijl. Als je meer behoefte hebt aan controle is een hogere schoen wenselijk. Wil je juist meer bewegingsvrijheid hebben? Dan past een lagere snowboardschoen beter bij jouw stijl.

De beste snowboard helm

Een goede snowboard helm kan natuurlijk niet ontbreken tussen je wintersport spullen. Het is misschien vanzelfsprekend, maar pasvorm is het belangrijkste als je op zoek bent naar de beste helm. Het is belangrijk dat de helm een beetje strak zit, zodat hij niet van je hoofd afvalt tijdens het snowboarden. Om de juiste helm te vinden is het aan te raden om even langs de winkel te gaan, om zelf helmen te passen.

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven