Afvallen? Je zorgverzekeraar betaalt misschien wel mee

Met een leefstijlprogramma krijg je hulp als je wat gezonder wilt gaan leven. Met overgewicht heb je kans dat je zorgverzekeraar je vergoeding geeft voor het afvallen. Daarover lees je nu meer.

Leefstijlprogramma: ‘gecombineerde leefstijlinterventie’

Het gecombineerde leefstijlinvertentie is een erkend programma wat is gericht op het tegengaan van overgewicht. Gericht op voeding en beweging. 3 kenmerken van dit systeem:

  • Minder en gezonder eten met begeleiding
  • Meer bewegen met begeleiding
  • Gedragsverandering teweeg brengen met psychologische ondersteuning

Maar niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering in 2023. De belangrijke voorwaarde is dat er sprake dient te zijn van een gewicht-gerelateerd gezondheidsrisico. En dit is breed te interpreteren, bespreek daarom met je eigen zorgverzekeraar of je vergoeding kan krijgen. Bij alle zorgverzekeraars gaat dit om de basisverzekering, een alternatief is een aanvullende zorgverzekering nemen. Maar daarvoor ben je extra geld kwijt.

Aanvullend verzekeren

Leefstijlcoaching wordt door circa 10 zorgverzekeraars als aanvullende optie aangeboden. Meestal bij gecombineerde polissen, waardoor er niet altijd direct voordeel is te behalen. De meeste voordelige zorgpolis is van IZZ met de verzekering IZZ Instap. Voor € 5,95 krijg je € 75,- vergoeding per jaar. Per saldo dus niet interessant.

Beste aanvullende keuze

Bij VGZ betaal je € 8,21 voor het aanvullende pakket Zorgzeker 1 en daarmee krijg je volledige vergoeding van de kosten tot een bedrag van € 300,- per jaar.

Wil je écht graag afvallen en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan kan je alle zorgpolissen vergelijken met vergoeding voor gecombineerde leefstijlinterventie. Ook in combinatie met andere aanvullende verzekeringen zoals tandarts, fysiotherapie en tientallen anderen. Daarvoor is Zorgvergelijker absoluut een goede bron. Zorgverzekeringen vergelijken kan er op meerdere manieren.

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven