Water drinken in plaats van vruchtensap of limonade

Ons lichaam bestaan voor een heel groot deel uit water namelijk voor gemiddeld 60%. Het is vocht tussen het weefsel, in cellen en helpt mee bij het afvoeren van afvalstoffen in het menselijk lichaam. Wanneer wij niet drinken raken we onze vitale functies langzaam maar zeker kwijt en dan is er dus sprake van uitdrogingsverschijnselen, dit voorkom je door te drinken maar kies je dan een lekker glaasje limonade of vruchtensap of kies je dan voor een glas water?

Water is een van de weinig producten die je kan drinken zonder dat je er dik van wordt, er zitten weliswaar weinig vitamines of mineralen in maar er zitten geen vetten of suikers in. Doordat er weinig suikers in zitten is water niet alleen een verstandige keuze voor wanneer je graag wat gewicht kwijt wil maar ook voor je gebit is het een stuk verstandiger om te drinken in plaats van suikerhoudende dranken. Daarnaast helpt het drinken van water bij het afvallen wanneer je voor het eten een glas water drinkt omdat je dan sneller een voller gevoel hebt waardoor je minder zal gaan eten.

Niet alleen zorgt water ervoor dat je lichaam gezond is maar ook je uiterlijk wordt beter wanneer je voldoende drinkt. Je huid is egaler en mooier van kleur dan dat van iemand die te weinig drinkt. Daarnaast zal je huid elastischer zijn. Een van de redenen dat water goed is voor je huid is dat het zorgt voor het vervoeren van afvalstoffen in je lichaam.

En nog een belangrijke reden en dan wel voornamelijk voor de alcohol drinkers is dat het helpt voorkomen dat je een kater krijgt. Alcohol droogt namelijk je lichaam uit en wanneer je veel fris gaat drinken naast het alcoholische drankje zal je lichaam meer moeten werken om de suikers eruit te halen. Water daarentegen heeft weinig voedingsstoffen die gefilterd moeten worden en zullen dus helpen met het vervoeren van de afvalstoffen en zorgen ervoor dat jij geen knallende hoofdpijn krijgt omdat je uitgedroogd raakt van de alcohol.

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven