Afvallen buik vergt doorzettingsvermogen

Pas op met te weinig voeding

Het is erg verleidelijk om snel te willen afvallen. Vaak kiezen mensen voor een crash dieet. Men eet dan minder dan 1.000 calorieën per dag in de hoop snel van het overtollige vet af te komen. Echter draait afvallen buik niet om minder of weinig eten, maar juist om anders eten.

Het heeft immers geen zin om een tijd weinig te eten. Een dergelijk dieet is namelijk niet vol te houden. Je zult in oude eetpatronen terugvallen. Het gevolg is dat de kilo’s er snel weer bij komen.

Vervang tussendoortjes

Probeer voedingsmiddelen met veel toegevoegde suikers zoveel mogelijk te vermijden. Vaak zitten er in tussendoortjes veel suikers verstopt. Denk aan (ontbijt)koek, frisdranken, snoep of snacks. Een goede eerste stap kan zijn om deze tussendoortjes te vervangen door een alternatief.

Als alternatief voor zoetigheid kun je denken aan fruit, kwark en ongezouten nootjes. Voordeel is dat deze tussendoortjes de maag goed vullen. Dit voorkomt dat je de neiging krijgt om wat ongezonds te nemen.

Pas op met light-producten

In de supermarkten vind je veel producten met de stempel ‘light’. Dit zet veel mensen op het verkeerde been. Een light-product wil niet zeggen dat het weinig calorieën bevat. Het is alleen minder calorierijk dat het originele product. Kies daarom niet voor light frisdrank maar voor thee, koffie of water.

Blijf bewegen

Beweeg meer

Als je buikspieren wilt dan is beweging noodzakelijk. Een gerichte buikspiertraining zorgt voor sterkere buikspieren. Veel buikspieroefeningen kun je ook op een hoge intensiteit uitvoeren. Deze combinatie is ideaal als je buikvet wilt verliezen. Door de hoge intensiteit verbrand je calorieën. Tegelijkertijd bouw je door de oefeningen conditie en spiermassa op.

Door meer en intensiever te trainen kan het voorkomen dat je minder snel afvalt. Dit hoeft niet erg te zijn. Je wilt immers vet verliezen en er spiermassa voor terugkrijgen. Kijk daarom vooral ook naar het vetpercentage.

Mocht je meer tips en adviezen over afvallen buik, voeding en sporten willen lees dan verder op onze website of bezoek de site van

Bron: goedkoopsnelafvallen.nl/afvallen-buik

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven