Gezond afvallen is een proces in je hoofd

Afvallen is iets wat veel mensen willen, de een zegt het niet hardop en de ander begint elke week aan een ander dieet. Maar gezond en verantwoord afvallen is niet elke week een andere eetpatroon aanmeten, niet jezelf uithongeren met alleen sla en water maar je eetpatroon aanpassen naar wat je lichaam nodig heeft. Niet iedereen heeft dezelfde voedingsstoffen nodig, en niet iedereen heeft dezelfde behoefte aan voedsel. Ook (voedsel)allergieën spelen een grote rol in dit verhaal.

De korte versie, waar de een prima op dieet kan leven van groente en fruit heeft een andere wel koolhydraten nodig. Dat Tante Bep 10 kilo is afgevallen door een week alleen worteltjes te eten, wil niet zeggen dat jij dat ook kan. Wanneer je af wilt vallen zal je op een andere manier moeten gaan kijken naar je voeding, en wat je daaruit kunt schrappen om per direct gezonder te gaan leven en indirect af te vallen.

Tip: Duurzaam, gemakkelijk én verantwoord afslanken met shakes

Suikers, suikers zijn dikmakers en suikers zitten tegenwoordig bijna overal in. Je kunt bijvoorbeeld beginnen door alle frisdranken te schrappen. Nee, het is geen verstandig plan om over te gaan op de light variant, daar zitten ook ontzettend veel ongezonde toevoegingen in. Er zijn genoeg andere drankjes die je ook kunt drinken waar niet zoveel suikers in zitten en wat dacht je van gewoon water. Het is voor iedereen anders, maar er zijn vast wel patronen te ontdekken die je zult gaan moeten doorbreken. Het is vrij lastig (zeker met een beperkt budget) om volledig schoon te gaan eten, biologisch, scharrel en ga maar door, dat hoeft ook niet nodig te zijn.

Uitgelicht: Maaltijdvervanger shakes toepasbaar in ieder dieet

Afvallen is een proces in je hoofd, wanneer je voor een bepaalde periode een dieet volgt en daarna weer domweg verder gaat met alles eten wat je wilt, dan is het niet gek dat alles er weer net zo snel aan komt. Daarmee is overigens absoluut niet gezegd dat je met een gezonde eetpatroon nooit een keer pizza of friet kunt eten, maar alles is met mate.

Lees ook: Afvallen? Je zorgverzekeraar betaalt misschien wel mee

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven