Buikvet kwijtraken met koolhydraatarm eten

Vandaag de dag zijn er veel mensen in Nederland en België die buikvet kwijtraken hoog op hun verlanglijstje hebben staan. Dit is uiteraard niet voor niets, veel mensen in het westen hebben er namelijk last van overtollig buikvet. Dit komt voornamelijk door de welvaart, waardoor het gemakkelijk is om aan veel voedsel te komen. Tevens speelt het een rol dat mensen in het westen steeds minder bewegen. Daarnaast is er veel ongezond voedsel verkrijgbaar, waar veel mensen met een druk leven te vaak gebruik van maken.

Hoe kun je buikvet kwijtraken met koolhydraatarm eten?

Afvallen door koolhydraatarm te eten is enorm populair. Hierdoor weten dan ook veel mensen dat het een soort dieet is welke goed werkt, echter weten niet veel mensen waarom het nu zo goed werkt. De onderliggende gedachte van vet kwijtraken door koolhydraatarm te eten, is namelijk dat je meer vetreserves aan gaat spreken om energie te krijgen.

Normaal gesproken gebruikt het lichaam namelijk het liefst koolhydraten om aan energie te komen in het dagelijkse leven. Het lichaam kan namelijk snel energie halen uit genuttigde koolhydraten. Waarbij dit een stuk gemakkelijker/ sneller gaat dan dat het lichaam opgeslagen vetreserves hiervoor zou gebruiken.

Door koolhydraatarm te eten zal je lichaam echter niet voldoende koolhydraten beschikbaar hebben om voldoende energie te leveren. Waardoor je lichaam genoodzaakt is om wel vetreserves aan te spreken om energie te leveren.

Hierdoor zal je lichaam dus een stuk meer vet gaan verbranden, waardoor er ook buikvet zal verdwijnen. Helaas is het echter niet mogelijk om plaatselijk vet te laten verdwijnen, waardoor er over het gehele lichaam vetreserves verminderd zullen worden. Waarbij buikvet vaak als laatste overblijft.

buikvet kwijt raken met koolhydraatarm eten

Niet te veel eten ook al eet je koolhydraatarm

Wanneer je van start gaat om kollhydraatarm te eten, dan ben je al een stap in de goede richting om buikvet te gaan verbranden. Echter is het hierbij wel noodzakelijk dat je gezond, gevarieerd maar ook niet te veel zult gaan eten. Wanneer er namelijk te veel gegeten wordt, zal er nog steeds een overschot aan energie zijn, waardoor het buikvet verminderen niet zal gaan lukken.

Koolhydraatarme snacks en tussendoortjes

Koolhydraatarme snacks zijn een oplossing om toch lekkere tussendoortjes te eten. Maar dan op een gezonde manier. Vaak wordt er gedacht dat snacks helemaal niet meer mogen tijden een dieet. Echter blijkt dat het dieet een stuk gemakkelijker vol te houden is wanneer er tussendoor wel eens gesnackt wordt. Koolhydraatarme snacks zijn hierbij ideaal, je zult namelijk wel iets lekkers te eten hebben. Echter betreffen het wel snacks welke binnen een koolhydraatarm dieet passen.

Ondanks dat de koolhydraatarme snacks een stuk beter optie zijn. Dien je er wel rekening mee te houden dat je er niet te veel van eet. Bijvoorbeeld een handje nootjes per dag is gezond. Maar wordt dit een half zakje dan zul je enorm veel energie binnenkrijgen, waardoor voldoende vet verbranden een stuk moeilijker gaat.

buikspieren logo
Eten is meer dan alleen Eten!
Scroll naar boven